Kisaraportti 5/2012

Kuopion Sorsasalossa kilpailtiin aluetasolla esteratsastuksessa 12.5.2012 ja startteja sadekelistä huolimatta Kuopiossa nähtiin yhteensä yli 200kpl. Koljonvirran Ratsastajia edusti Salla Nousiainen ruunallaan Spiritas eli "Sulo". Parivaljakko on tuttu myös tuntiratsastajille, sillä ruuna asuu ratsastuskeskuksella. Salla räväytti ruunallaan ensimmäisistä aluekilpailuistaan sijoituksen 80cm luokassa sij. 10/45 (startteja luokassa nähtiin 67 kpl) puhtailla nollaratojen tuloksilla. Parivaljakko suoritti myös 90cm ratakorkeuden puhtaasti, mutta jäi ilman sijoitusta tuloksella 26/55.
Salla ja Sulo suorittaa
© Ansku K¨.
Hanna ja Lurkki

Sunnuntaina 13.5. aurinko paistoi ja tuuli kuivasi sateen kastelemaa Sorsasalon ratsastuskenttää äitienpäivän kunniaksi, kun kouluratsukot pääsivät liihottamaan hyvässä säässä.

Koljonvirran Ratsastuskeskukselta osallistuneilla ratsukoilla oli jokaisella kyseessä ensimmäinen aluestartti kouluratsastuksessa, joten tulokset ylättivät positiviisesti jokaisen startanneen!

Nora Laakkonen sijoittui omalla Arcus -ponillaan (tutummin Aapo) luokassa 1b, Helppo B:3, kolmannelle sijalle yli 61% tuloksella. Neljässija samasta luokasta meni Niina Mäkiselle ja ratsastuskoulun superponille Antsille, sillä heidän tulos oli myös yli 61%. Luokassa starttasi yhteensä 23 ratsukkoa.
Hanna Pesonen selvitti luokkansa 1a, Helppo B:3, Lurkillaan myös yli 60% tuloksella. Ratsukon suoritus kuitenkin jouduttiin hylkämään, koska opella oli väärät kuolaimet... (soo soo!)

Nora ja Niina, sekä kasa innokkaita apulaisia laittamassa kilpaponeja kuntoon, sekä Ants kevätauringossa.
verryttelyä ennen omaa suoritusta.
Tytöt suorittamassa radalla
Hienojen suoritusten jälkeen kelpaa open hymyillä!
Nora ja Aapo sekä Niina ja Ants palkintojenjaossa

Seuraavana maanantaina, 14.5. kilpailtiin Kiuruvedellä esteratsastuksessa seuratasolla.

Tallilta tuttu tuntiratsastaja ja tallityöntekijä Minttu Koponen starttasi vuokrahevosellaan Ventalla 50/60cm ja 80cm. Vaikka molemmilla radoilla puomi kolisikin mukaan oli kuski ilmeisen tyytyväinen ratoihin ja hevoseen. Salla Nousiaisen ja Sulon hyvä vire vaan jatkui viikonlopun yli Kiuruvedelle ja 80cm luokasta ratsukolle lähti kotiin viemisiksi valkoinen ruusuke. Sallan sijoitus oli nollatuloksella 3/11. Nora Laakkonen hyppäsi ponillaan Aapolla (HUOM! Ratsukko voitti vuonna 2012 hallimestaruuspronssia Joensuussa!!!) kauden ensimmäisen 100cm luokan varman näköisellä ratsastuksella, kun 90cm -luokka menikin aivan verrytellessä. :)

Ratsastuskoulun opetushevosilla kilpailivat junnujen estevalmennusryhmän tytöt (johon myös Nora ja Aapo kuuluvat). Kilpailureissu alkoi lupaavasti kuorma-auton renkaan vaihdolla, mutta kun matkaan päästiin niin homma eteni runsaslukuisen kannatusjoukon tukemana mitä mukavemmin. Päivän rusetin nappasi pitkään yhdessä töitä tehnyt parivaljakko Terhi Kauppinen ja Merano, kun he sijoittuivat neljänneksi 80cm luokassa.

Emilia & Leegia ja Niina & Limbo
Rosanna & Pyry, Viivi-Olivia & Limbo ja Erja & Pyry
Sina & Leegia sekä Terhi & Merano
Minttu & Venta, Salla & Sulo ja Nora & Aapo
Nora tukijoukkoineen sekä koljonvirtalaisia tsemppaamassa tallikaverit hyviin suorituksiin
Rosanna ja Sina varikon puolella purkamassa varusteita kilpailuiden jälkeen
Ahkerat kilpailijat hoitamassa kilparatsuinaan toimineita hevosia: Pyryä, Meranoa, Leegia ja Limboa.