Hellutar

© Minttu

t. Hellutar

s. 1998 k. 16.8.2017
i. Lennon-Ryhti
e. Helatyttö
ei. V.T. Ajatus

Jos lempinimi kertoo kantajastaan, niin Hellutaren kohdalla se kertoo oikeastaan kaiken.

Meidän rakas Helmi oli todellinen helmi hevosten maailmassa. Nöyrempää, ahkerampaa, kuuliaisempaa, kiltimpää ja kaiken päälle vielä liikkeiltään,hyppykyvyltään ja ratsastettavuudeltaan hienompaa pientä suomenhevosta saa hakea!

Suomen 100-vuotis juhlavuotena voin myös olla kiitollinen, että sain tehdä 10 vuotta töitä tämän pienen suomalaisen työmyyrän kanssa. Uskoisin, etten ole pahasti väärässä jos sanon että jokainen joka ratsasti Helmellä, ikään tai ratsastuskokemukseen katsomatta, piti Helmestä ja useimmat olisivat halunneet ratsastaa sillä vaikka aina.

Itse ratsastin Helmellä lähinnä vain vetäessäni sennuviikon pitkät maastot. Kaikenlaisten hevosten kyydissä istuneena, saatoin vain ihmetellä ja arvostaa sitä miten turvalliseksi tunsin oloni sen selässä. Helmi ei koskaan kyseenalaistanut ihmisen tahtoa, sellaista paikkaa ei ollut mistä Helmi ei ihmisen kanssa olisi mennyt.

Helmi muutti Koljonvirralle 5-vuotiaana vuonna 2003. Se käytiin hakemassa ns. maalaistalon takapihalta vailla kokemusta ratsunhommista. Katri Malkamäki koulutti sen ja he kilpailivat yhdessä nykyisellä 2-tasolla helpon A:n ohjelmissa. Helmestä olisi tullut hieno kilpahevonen!

Satojen ratsastajien onneksi Helmestä tuli opetushevonen. Tällä urallaan Helmi on saanut rakkautta ja huolenpitoa, ei vain yhdeltä, vaan monilta monilta eläinten- ja hevostenystäviltä.

 

Kiitos yhteisistä vuosista Helmi

Hanna Pesonen

© Heli L. ja Minttu