Visun Pyry

r. Visun Pyry

s. 1995 k. 30.1.2013
i. Pystikka
e. Visun-Muisto
ei. Vekseli

 

Pyry muutti Koljonvirralle vuonna 2002 ja vaihtoi ravihommista ratsuhommiin. Alkuvuosinaan Koljonvirralla Pyry juuri ja juuri mahtui askellajiensa puolesta maneesiin, mutta ajan kanssa se oppi käärimään itsensä ratsastusryhmään sopivaan muotoon.

Pyrystä kehkeytyi opetushevonen vertaansa vailla. Koskaan ei tarvinnut opettajan puuttua työkaverin lusmuiluun tai kiukutteluun. Pyry kun oli tunnilla niin se hoiti aina oman hommansa, olipa selässä sitten aloittelija tai kokenut ratsastaja – tai minkä ikäinen tai kokoinen hyvänsä, niin Pyryn kanssa ei oltu ikinä pulassa.

Estetunnilla Pyry oli lähes korvaamaton. Kuinka monelle ratsastajalle se ehtikään opettaa, että esteratsastus on kivaa ja sitä ei tarvitse pelätä. Pyry kun otti ”tsuumin” esteelle sai ratsastaja aina pehmeän hypyn. Pyry osasi ”ilmoittaa” ratsastajalle että nyt otetaan vähän isompaa laukkaa, jotta tulee hyvä hyppy tai sitten se vähän kokosi itseään että sai vielä askeleen nätisti otettua.Pyry oli suorastaan uskomaton hevonen, kun sitä maasta seurasi!

Pyryn kanssa toimittaminen oli niin helppoa että silti jaksoi aina vaan ihmetellä uudestaan. Ehkä niin pitkän hevoskokemuksen kautta osaa enempi ja enempi arvostaa hevosta, jonka kanssa ei ongelmia ole minkään asian kanssa. Useamman kerran sanoinkin, että jos ajatuksissani taluttaisin Pyryn ja sen parhaan ystävän Antsin tarhan sijaan yläkertaan kahville, niin narukaan ei kiristyisi kun ne luottavaisina tulisivat varmasti perässä.

Pyry sairastui ummetusähkyyn, josta se ei enää selvinnyt ja se nukutettiin keskiviikkoaamuna 30.1.2013.

Lumipyry pyyhki yli Suomen sekoittaen liikennettä isommilla urilla. Meidän Pyry laukkasi liinaharja hulmuten yli hankien ikuisen kesän vihreille laitumille.